پیست بینالمللی قایقرانی بوشهر؛ وعده ای روی هوا

پیام بوشهر: هرچند ورزش قایقرانی بوشهر از رشته های فعال و مدال آور استان است، اما با گذشت چندین سال از مصوبه دولت، پیست بین المللی آن در بوستان امام علی (ع) اجرا نشده است.
به گزارش پیام بوشهر؛ ماجرا با مصاحبه اخیر مهدی زارعی رئیس هیات قایقرانی استان بوشهر تازه شد که با انتقاد از محیط زیست استان گفت: احداث پیست بین المللی ۵۷ میلیاردی قایقرانی بوشهر با کارشکنی محیط زیست استان متوقف شده است.
مهدی زارعی با اشاره به اینکه در سالهای گذشته تاکنون با توجه به مدال آوری ورزشکاران این رشته، مسولین نگاه مثبتی به این ورزش داشته اند، اظهار کرد: با وجود اینکه لاریجان زاده و دیگر کارشناسان محیط زیست کشوری موافقت خود را در خصوص ایجاد پیست قایقرانی مسابقات بین المللی اعلام کرده اند و حتی طی نامه ای اختیارات را به محیط زیست استان واگذار کرده اند تا در انجام کار تسریع صورت گیرد، ولی متاسفانه همکاری لازم جهت احداث این پیست از سوی محیط زیست صورت نمیگیرد که موجبات نارضایتی شدید ورزشکاران را فراهم آورده است.
وی با اشاره به اینکه سایت های قایقرانی در تمام نقاط دنیا، کنار دریا ها و خورها، رودخانه ها، پشت سد ها و پیست های مصنوعی احداث شده و تمامی دستگاه ها با این ورزشکاران همکاری خوبی دارند ولی در استان بوشهر مانع از فعالیت قایقرانان می شوند، افزود: لازم است برای نشاط جامعه دست به دست هم داده و اداره کل محیط زیست استان بوشهر نیز با نگاه مثبت و مدبرانه در حمایت از ورزش راهکاری اندیشه نماید تا این پروژه بزرگ ملی که باعث جذب گردشگر، توریست، برگزاری مسابقات بین المللی در استان شده و رونق اقتصادی را برای استان به ارمغان خواهد آورد، به سرانجام برسد.
بیانیه برخی تشکل های زیست محیطی
همزمان با این انتقادات، ۲۶ انجمن و تشکل غیردولتی محیط زیست استان بوشهر با صدور بیانیهای نوشتند: موضوع ساخت پیست قایقرانی در خور سلطانی که یکی از تالابهای مهم با غنا و تنوع زیستی ارزشمند و زیستگاه جنگلهای حرا در یک سال اخیر با ابهامهای فراوانی رو به روست، زیرا تغییر در خور سلطانی و احداث کانال بزرگ آن هم در ابعاد یک پیست بینالمللی به طور قطع موجب تخریب تالاب و تاثیر نامطلوب بر پوشش جنگلی و اجتماعات حرا میشود که سالهای قبل عاشقان و دوستداران طبیعت در بوشهر با دستان خود و مشقت فراوان آنها را کاشته و مراقبت کردهاند، و چشم انداز تالابی شهر بوشهر بهجای یک ورودی آب و تالاب تبدیل به سازههای بتنی و ناهمگون میشود و جاذبه گردشگری آن نیز از بین خواهد رفت.
در بیانیه تشکلهای محیط زیستی آمده: اداره کل ورزش و جوانان استان بوشهر اول باید قبل از آغاز طرح مجوزهای لازم را میگرفت، دوم محل احداث را جابهجا میکرد و پیست یاد شده با کمترین آسیب به محیط زیست در همان منطقه خارج از محدوده تالاب و خور احداث شود و سوم اینکه دستگاههای اجرایی مرتبط به ویژه سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان جنگلها و مراتع به عنوان متولیان اصلی حفظ تالابها و جنگلهای حرا از هر گونه تخریب تالاب و خور سلطانی که امروز فقط مساحت اندکی از آن باقیمانده است کوشا باشند.
این تشکلها درخواست کردهاند که پیست قایقرانی به محلی مناسب هدایت شود و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری بوشهر نیز تاثیرنداشتن اینگونه طرحها را بر جنگلهای حرا با دقت بررسی کند.
محل اجرای طرحها باید کمترین آسیب را به محیط زیست برساند
در جوابیه اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر نیز گفت: اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با تاکید بر اینکه خورها و تالابها از زیستبومهای حساس و شکننده به شمار میروند و آغازگر زنجیره غذایی آبزیان دریا هستند، عنوان کرده است: با توجه به نقش تالابها به عنوان زیستگاه پرندگان و جانوران و جنگلهای حرا و … حفاظت از آنها برای حفظ تنوع زیستی و همچنین رونق گردشگری الزامی و وظیفهای همگانی است.
در ادامه آمده: خور سلطانی یکی از تالابهای مهم استان بوشهر به شمار میرود که در سالهای اخیر با ساخت جاده و استحصال اراضی آن برای ساخت و ساز و توسعه شهر بوشهر به صورت گسترده تخریب و تصرف شده و امروز باقیمانده آن که جنگلهای حرا نیز در آن وجود دارد، در معرض خطر است و سازمانهای متولی آب و جنگل باید به وظایف خود در این خصوص عمل کنند. میتوان طرحهای خدماتی و گردشگری و سازههای بتنی را در جاهای دیگر ساخت، اما نمیتوان زیستگاه چند هزار ساله تالاب و جنگلهای حرا را در جاهای دیگر به وجود آورد.
اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر عنوان کرده است: بنابراین در جریان ساخت پیست قایقرانی هیچگونه کارشکنی صورت نگرفته و هنوز این طرح مجوز لازم را از مرکز به عنوان یک طرح ملی نگرفته است.