3 آبشیرین کن بوشهر امسال به بهره برداری می رسد

پیام بوشهر: شماری از خبرنگاران بوشهر از سه پروژه آبشیرین کن مرکز استان بازدید کردند؛ پروژه هایی که اعلام شده تا پایان امسال به بهره برداری رسیده و می تواند آب بوشهر را به پایداری برساند.

به گزارش پیام بوشهر؛ خبرنگاران ابتدا از پروژه آبشیرین کن 35 هزار متر مکعبی در شبانه روز در نزدیکی پارک لیان بازدید کردند که توسط شرکت مپنا در دست اجراست. سپس به آبشیرین کن 17 هزارمتر مکعبی در روبروی دانشگاه خلیج فارس رفتند که توسط شرکت نورویژه در قالب طرح توسعه پروژه قبل در دست اجراست و نهایتا از آبشیرین کن جزیره شیف بازدید کردند.
استاندار بوشهر در حاشیه این بازدید گفت: مرحله نخست دو طرح آبشیرینکن به ظرفیت ۱۷ هزار و ۳۵ هزار مترمکعب در بوشهر و آب شیرین کن هزار مترمکعبی جزیره شیف با هزار میلیارد ریال اعتبار امسال به بهرهبرداری میرسد.

عبدالکریم گراوند افزود: آبشیرین کن ۳۵ هزار مترمکعبی روند اجرایی مطلوبی دارد، اما در چند وقت اخیر مواردی همچون منابع مالی، ارزی، افزایش قیمتها و هزینهها از موانع جدی در کاهش سرعت مطلوب اجرای طرح بوده است.
وی بیان کرد: با رایزنیهای صورت گرفته مشکلات گمرکی این طرح در ترخیص تجهیزات مورد نیاز برطرف شده که با این شرایط پیشبینی میشود ماههای آینده مرحله نخست آن به ظرفیت ۱۰ هزار مترمکعب وارد مدار تولید و اتصال به شبکه آبرسانی شود.

گراوند ادامه داد: چنانچه در تامین منابع مالی وقفهای ایجاد نشود تا ۲ ماه آینده مرحله نخست طرح آبشیرین کن ۳۵ هزار مترمکعبی بوشهر مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
استاندار بوشهر افزود: با توجه به اینکه هواشناسی پاییز را خشک پیشبینی کرده امید میرود افتتاح مرحله نخست این طرح به کمک منابع آب آشامیدنی استان بیاید.

گراوند گفت: اکنون در مرکز استان ۲۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعب آب از آبشیرینکن تولید میشود که با افتتاح طرح ۱۷ هزار مترمکعب تولید آب به ۴۰ هزار مترمکعب در شبانهروز افزایش مییابد.
گراوند تنها راه تأمین آب آشامیدنی از طریق شیرینسازی آب دریا دانست و تأکید کرد: تا حد توان این پروژهها اجرا شده و پیشرفت خوبی دارد که امید میرود با مدیریت آینده استان بوشهر، این گونه پروژهها اجرا، تکمیل و به بهرهبرداری برسد تا سال آینده استان بوشهر دغدغه زیادی در تامین آب نداشته باشد.

تلاش برای کاهش وابستگی آب بوشهر
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان هم گفت: این استان اکنون در حال گذر از سال آبی خشک و بیسابقهای است و با توجه به اینکه برای پاییز نیز فصلی کم بارش پیش بینی شده منابع آب زیرزمینی این استان روز به روز در مسیر تحلیل رفتن است.
عبدالحمید حمزهپور افزود: منابع آب آشامیدنی استان بوشهر وابستگی شدید ۹۰ درصدی به خارج از این استان دارد که در این راستا تلاش شده با احداث آبشیرین کن این وابستگی به حداقل برسد.

وی ادامه داد: در این ارتباط راهبرد و استراتژیک خوبی برای حل مشکلات آب استان بوشهر تدوین شده که از ظرفیت شیرینسازی آب شور و دریا استفاده شود.
حمزهپور گفت: اکنون استان بوشهر نزدیک به ۴۰ هزار مترمکعب آب از آبشیرین کن در حال تولید دارد و حدود ۱۰۰ هزار مترمکعب نیز در دست اجرا است.
وی اظهار داشت: آب شیرین ۳۵ هزار مترمکعبی بوشهر اکنون پیشرفت ۷۰ درصدی دارد و پیش بینی شده با توجه رفع موانع در ترخیص تجهیزات موردنیاز فاز نخست آن امسال وارد مدار شود.

حمزه پور یادآور شد: برآورد شده با بهرهبرداری از فاز نخست ۲ پروژه آبشیرین کن شهر بوشهر چالش تامین آب سال آینده کاهش پیدا کند.
وی در ارتباط با آبشیرین کن هزار مترمکعبی جزیره شیف نیز اظهار داشت: حداکثر ظرف ۴۵ روز این پروژه به بهرهبرداری خواهد رسید.
حمزهپور یادآور شد: اکنون ۱۰ درصد آب شرب استان بوشهر از ظرفیت آبشیرین کنها تامین میشود که پیش بینی شده تا پایان سال به ۲۰ و در پایان طرح به ۴۰ درصد برسد.