بعضی از خودروهای داخلی امکاناتی بیشتر از 4 چرخ ندارند/ خودروسازان داخلی لوس و ننر شده اند

پیام بوشهر: عضو کمیسیون صنایع مجلس گفت: همه کشور بسیج شده ۲ خودروساز ۷۰۰ هزار تا خودرو بسازند. برای ثبات در بازار خودرو نیاز به سالی ۲ میلیون خودرو داریم و از این تعداد سالی ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار خودرو کم داریم. همانطور که برای مرغ و گوشت کمبودمان را با واردات جبران میکنیم، درباره خودرو هم کمبودمان را باید از خارج تامین کنیم.
به گزارش پیام بوشهر، سیاهکلی در ادامه گفت: بعضی از خودروهایی که در داخل میسازیم فقط ۴ تا چرخ است، ظلم است به مردم که آنها را مجبور به خرید خودروی بیکیفیت کنیم. وی در ادامه با دفاع از واردات خودرو بیان کرد: واردات خودرو حاشیه های بازار را از بین می برد و این امکان را می دهد خودروهایی که می خواهیم و مورد نیاز است را وارد کنیم.
عضو کمیسیون صنایع مجلس افزود: برخی از این خودروها در زمینه صنعت و راهسازی مورد نیاز است .علاوه بر این خودرو 2014 به چند برابر قیمت واقعی در کشور فروخته می شود که این ظلم به مردم است.
عضو کمیسیون صنایع مجلس در ادامه گفت: بازار انحصاری خودرو برای دو خودروساز کشورمان باعث شده است که به دلیل در اختیار داشتن بازار، خودروسازان ایرانی لوس و ننر شوند. سیاهکلی اظهار کرد: در ایران تولیدکنندگان خودرو آقا هستند و خریداران رعیت در حالی که این موضوع در دنیا بر عکس است و راه حل این موضوع این است که تعداد خودرو سازان را به ۱۰ خودروساز افزایش دهیم. وی ادامه داد: ما صنعت خودروسازی نداریم؛ تولید خودرو داریم. اگر صنعت خودرو سازی داشتیم تحریم بر خودروسازی اثر نمی کرد.
مدیر عامل ایران خودرو: به طور میانگین در هر خودرو ۱۲ قطعه کسری داریم
این در حالی است که مدیر عامل ایران خودرو گفت: ۹۴ هزار دستگاه خودروی کف داریم که در مجموع یک میلیون و 128هزار قطعه کسری دارند و میانگین هر خودرو ۱۲ قطعه است.
فرشاد مقیمی در نشست تخصصی رفع چالشهای تأمین قطعات اصلی خودرو و کاهش خودروهای ناقص که به میزبانی سازمان بازرسی کل کشور برگزار شد، افزود: آمار تولید خودروهای ما از ابتدای سال تا پایان شهریور ۲۳۹ هزار دستگاه خودرو خواهد بود و میزان عرضه ما در این مدت در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۲ درصد هم بیشتر شده است در حالی که شائبهای وجود دارد مبنی بر اینکه ما به عمد میخواهیم خودروهایمان در کف بماند.
مدیرعامل ایران خودرو، مشکل نقدینگی و تأمین تراشههای الکترونیک را دو عامل اصلی ایجاد خودروهای کف خواند. مقیمی افزود: کاهش توان نقدینگی خودرو ساز و قطعه سازان ناشی از قیمت دستوری خودرو، افزایش هزینههای تأمین قطعات و بحران جهانی کسری تراشههای الکترونیکی از سال گذشته و تأمین نشدن مجموعههای الکترونیکی خودرو مانند ای سی یو، مالتی مدیا، بی سی ام، دوربین، کیسه هوا، نمایشگر، چراغها و … را مهمترین علل مشکلات خودرو سازی در بحث تأمین قطعات اصلی خودرو اعلام کرد.
وی گفت: از میانگین ۱۲ قطعه که هر خودرو کسری دارد سه قطعه مربوط به تراشه هاست و ما در خصوص برخی چیپ ستهای خاص تا ۲۰ برابر افزایش قیمت داشتیم. در ادامه این نشست سیدجواد سلیمانی مدیر عامل گروه خودرو سازی ساپیا نیز گفت: در شش ماه ابتدایی امسال ۲۱۰ هزار دستگاه خودرو تولید کرده ایم که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۵ درصد افزایش تولید داریم.
وی افزود: از نظر میزان تحویل هم حدود ۲۲۰ هزار دستگاه تحویل داده ایم که رشد حدود ۴۰ درصد داشته است.