خواسته مهم استان در آستانه سفر آیت الله رییسی

0
706701.jpg

پیام بوشهر: رئیس جمهور در اولین بازدیدها از مناطق کشور به زودی به بوشهر  سفر می کند، سفری که روشن می سازد جایگاه استان و عمق محرومیت و بستر ظرفیت های نهفته در استان چقدر است.

به گزارش پیام بوشهر؛ فرصت اندک باقیمانده تا سفر قریب الوقوع  سید ابراهیم رئیسی به استان فرصتی مهم جهت مطالبه گری فعالان سیاسی، اقتصادی و اجتماعی است؛ فرصتی که باید صرف تجمیع خواسته‌ها و نیازها، کمبودها و تنگناها و معرفی فرصت‌ها و ظرفیت‌های استان شود تا حداکثر بهره برداری از این حضور در روزهایی که دولت جدیدالاستقرار قصد دارد محرومیت ها و کاستی ها را شناسایی و نسبت به رفع آنها برنامه ریزی نماید، صورت پذیرد.

در یادداشت پیشین،اولویت‌های استان را برشمردیم و شایسته است که تمام اصحاب رسانه، نسبت به انعکاس محرومیت‌ها و مطالبات واقعی شهروندان به دور از رانت جغرافیا محور،اهتمام جدی بورزند.

در این بین ذکر چند نکته که غالباً ناپیداست و ضرورت دارد بدان پرداخته شود بحث های غیر میدانی است که بیشتر در قوانین، آیین نامه ها و بخشنامه ها نهفته است. قوانینی که پیراهن توسعه را برای همه مناطق کشور بدون توجه به قواره احتیاجات و یا سهم هر استان در تولید ناخالص ملی، یکسان می دوزد.

عدم توجه به واسطه دوری از مرکز، واقع بودن در نواحی گرمسیری، نوار مرزی، مشکلات اشتغال در مناطق آلوده پارس جنوبی، محرومیت‌های تاریخی، عدم سهیم بودن استان در رده های مدیریتی و واحدهای تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز از جمله آنها می باشد.

بی شک بزرگترین ظرفیت موجود در حال حاضر که می‌توان از آن نهایت بهره برداری را جهت سرریز کردن منابع نقدی، مدیریتی و اشتغال به مدار توسعه استان نمود، استقرار صنایع بزرگ نفت، گاز و پتروشیمی در منطقه است که با توسعه پوشش حداکثری شمول آلایندگی به سایر نقاط استان، گسترش تکالیف صنعت نفت در خصوص مسئولیت های اجتماعی، اختصاص اشتغال و افزایش سهم مدیریت به نیروهای بومی استان، درخواست اصلاح قانون مربوطه به بهره مندی استان های نفتی از درآمد حاصل از صادرات نفت خام و گاز طبیعی، استقرار دفاتر و انتقال حساب‌ شرکت های پتروشیمی و نفت و گاز در بانک‌های استان می‌تواند از اولویت‌های این مطالبه باشد.

نکته دیگری که در دولت یازدهم و دوازدهم اتفاق افتاد، تمرکزگرایی و خارج کردن نهادهای مدیریتی استان از تصمیم گیری و تمرکز آن در مرکز بود که می بایست با عنایت به شیوه های مدیریتی دولت سیزدهم، نسبت به تمرکز زدایی و تفویض اختیار به استانداران اقدام نمود تا پروسه جذب، تخصیص، ضرورت سنجی و اجرای پروژه ها و برنامه ها تماماً در بستر مدیریتی استان جاری گردد؛ موضوعی که نمونه عینی آن در سازمان منطقه ویژه پارس و بی بال و پر شدن آن در دوره مدیریتی سابق تا حدی پیش رفته که عملاً سازمان را مجری ۱۰۰ درصدی بی اختیار و تزئیناتی نفت نموده است.

در نهایت امیدواریم همه فرهیختگان و پوسته مدیریتی استان از این سفر که احتمالا تا دو سال آینده تکرار نخواهد شد نهایت بهره برداری لازم را نموده که نتایجش تا مدت های زیادی می‌تواند رنگ و روی از رو رفته استان را بهبود ببخشد.     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *