تکمیل راهآهن شیراز-بوشهر نیازمند ۲۵ هزار میلیارد تومان

به گزارش پیام بوشهر؛ رییس جمهوری در بوشهر گفت: اینکه پروژه راه آهن پس از 15 سال فقط 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارد غیرقابل پذیرش است. او قول داد که در این دولت شاهد جهش در این پروژه خواهیم بود.
دو راهکار برای فعال شدن راه آهن بوشهر
در همین زمینه معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: عدد ریالی مورد نیاز برای تکمیل راهآهن شیراز-بوشهر با احتساب تعدیل ۴ تا ۵ سال آینده، ۲۵ هزار میلیارد تومان است.

خادمی افزود: پیشنهاد شد از محل «تهاتر نفت» و «ماده ۵۶» رقمی در اختیار وزارت راه قرار گیرد و قطعات باقیمانده این خط ریلی به مناقصه برود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در سالهای بعد فاینانس این خط آهن را دنبال میکنیم، گفت: قرارداد تجاری نیز با کشور چین منعقد شده بود، مذاکرات، برآوردها، توافقنامه و قرارداد تجاری به انعقاد رسیده بود اما موضوع هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است و در سالهای بعد پیگیری ویژه میشود.
دو منبع تامین بودجه راه آهن بوشهر به آن معنا است که با استفاده از ظرفیت ماده ۵۶ قانون بودجه، زمینه ورود تأمین کنندگان منابع مالی (عمدتا بانک ها) به پروژه فراهم شود. راه پیشنهادی دیگر که در سخنان خادمی مطرح شده، تهاتر نفت می باشد که به منزله در اختیار قراردادن نفت خام یا فرآورده های آن به پیمانکاران در ازای بدهی شان است و آنها بجای وزارت نفت متولی فروش می شوند!
برخی کارشناسان درباره کارایی این روش ها برای تکمیل راه آهن خصوصا تهاتر نفت در شرایط فعلی که فروش نفت ایران در تحریم می باشد تردید زیادی دارند.
خیرالله خادمی که با خبرگزاری فارس گفتگو کرده در پاسخ به این سؤال که با توجه به تأکیدات رئیسجمهور مبنی بر تسریع در تکمیل راهآهن بوشهر، وزارت راه و شهرسازی چه برنامهای برای تأمین مالی تکمیل این راهآهن مد نظر دارد؟ اظهار داشت: این خط ریلی از پایتخت و مرکز کشور به اصفهان، شیراز و سپس بوشهر متصل میشود و پس از آن به سمت عسلویه، پایتخت انرژی کشور میرود.
معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه این پروژه ریلی 11 قطعه دارد، اظهار داشت: این خط ریلی از شیراز تا بوشهر 450کیلومتر طول دارد و از بوشهر تا عسلویه نیز به طول 205 کیلومتر در مرحله بعدی ساخته خواهد شد.
وی اظهار کرد: عدد ریالی مورد نیاز برای تکمیل پروژه با احتساب تعدیل 4 تا 5 سال آینده، 25 هزار میلیارد تومان و عدد ارزی یک میلیارد دلار است.
خادمی تأکید کرد: در حال حاضر تصمیمات لازم برای تسریع در تکمیل این پروژه ریلی اتخاذ شده است.
وی درباره رقم پیشنهادی بابت تأمین مالی اولیه این پروژه گفت: وزیر راه و شهرسازی در جلسه با رئیسجمهور رقم 200 میلیون دلار بابت مرحله اول پیشنهاد داد تا این خط آهن در یک و نیم سال آینده فعال شود.
پیشنهاد به وزارت نفت بابت همکاری در تأمین مالی تکمیل راهآهن بوشهر
خادمی اظهار کرد: مراکز نفتی بزرگی در استان بوشهر و عسلویه قرار دارد و بارهای نفتی و تولیدی 33 پتروشیمی همه از جادههای شیراز ـ بوشهر یا جم ـ فیروزآباد ـ شیراز میگذرد که بار ترافیکی سنگینی بر دوش محورهای مواصلاتی ایجاد میکند که اگر این بارها به روی ریل منتقل شود به نفع استانهای خوزستان، بوشهر، فارس و غیره است.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور با بیان اینکه پیشنهاد شده است وزارت نفت نیز در موضوع تأمین مالی ورود کند، اضافه کرد: با توجه به تأثیر صنایع وابسته نفتی در این منطقه و اثر آن در حمل و نقل، قطعا با توسعه ریلی بارهای زیادی در حوزه عسلویه جذب میشود و اگر وزارت نفت نیز همکاری کند کار بهتر پیش میرود.