لزوم مقابله با هجوم مدیران غیر بومی در پارس جنوبی

پیام بوشهر: بی شک پس از استقرار دولت و عهده دار شدن مناصب وزارتی توسط معتمدین بهارستان، جذاب ترین، سنگین ترین و پرترافیک ترین لابی ها مربوط به انتخاب مدیران شرکت ها و هلدینگ های بزرگ صنعتی بواسطه گردش مالی بسیار زیاد و تاریک بودن زوایای پرداختها و هزینه های جاری آن هاست.
به گزارش پیام بوشهر، پرداختن به مباحثی از قبیل حقوق های نجومی که به زعم نگارنده تنها یک نکته انحرافی در مبارزه سیستماتیک با فساد است ذهن همگان را از نکته اصلی و آن هم انتصاب ژن های خوب در پست های مدیریتی است دور می کند که با توجه به روندی که وزارت نفت، تحت تاثیر معاون اول رئیس جمهور آغاز کرده باز هم مانند همه دوره های گذشته دور از ذهن نمی باشد.
در این بین نگاهی اجمالی و گذرا به انتصابات این روزهای وزارت نفت در پست های کلیدی نشان واضح و ردپای آشکار اعمال نفوذ معاون اول رئیس جمهور در انتصاب گروهی آشنایان و دوستان هم جغرافیای خود دارد و با این شدت و سرعت، قصد تشکیل سلسله خوزستانیان در نفت را دارد.

در این بین هلدینگ های انرژی محور و صندوق های بازنشستگی زیرمجموعه ی وزارت خانه های نفت (هلدینگ خلیج فارس و…) و دفاع (هلدینگ شستان و….)، کار (شستا،شرکت سرمایه گذاری غدیر و صندوق بازنشستگی کشوری و هلدینگ نفت و گاز پارسیان و…) و اموزش و پرورش (هلدینگ پتروفرهنگ و…) بواسطه مالکیت بی شمار در شرکت های کلان، همیشه تحت سنگین ترین لابی ها برای انتصابات قرار داشته و دارند.
از این حیث که بیشتر شرکت های حوزه پتروشیمی این هلدینگ ها در جنوب استان بوشهر استقرار داشته و معمولا ترافیک بالایی برای ورود به صنایع این استان جهت صدارت وجود دارد این موضوع یک فرصت مغتنم برای مدیریت عالی استان جهت تصدی و در دست گرفتن رده های مدیریتی محسوب می شود. چه اینکه بدون این ابزار ، توقع ایفای تعهدات و مسئولیت های اجتماعی از این صنایع ، توقع بی جایی بوده و امیدی هم بدان نیست.
با توجه به استفاده از خوراک گازی با نرخ یارانه ای و متعاقبا سودهای چند هزار میلیاردتومانی، طبیعتا مافیای ثروت و قدرت دست در دست هم ژن های جغرافیا محور و حلقه های دوستان را با ایجاد لابی های سنگین برای رسیدن به صندلی های مدیریتی این شرکت ها یاری می کنند.
امید است با درک صحیح از وضعیت بغرنج استان بوشخر در سهم مدیریتی ، استخدامی ، عایدات ریالی و ارزی و نسبت ایفای تعهدات و مسئولیت های اجتماعی، در این دوره، انتصابات با اهمال نهادی های نظارتی استان و سطوح عالی مدیریتی همراه نشود که در غیر اینصورت عملکرد این مدیران رانتی به حساب دولت سیزدهم نوشته خ اهد شد.
قطعا مردم به ترافیک مدیران جهت لابی گری برای انتصاب بر این شرکت ها اگاه بوده ولیکن نهایت توانشان فریادهای برآمده ای است که از حنجره فضای مجازی و رسانه های تاثیرگذار بر توده مردم و مسئولین همیشه نگران جایگاه و پست های خود، فضای ساکت و بی تفاوتی استان را به چالش می کشد.
امید است نهادهای نظارتی، انتصابی و مدیریتی استان ضمن حضور مستمر و پرحجم در حلقه های تصمیم گیری ملی، زمینه های کادر سازی در صنایع مستقر در جنوب استان را فراهم نموده و در معرفی و تایید گزینه ها معیارها و شاخص های زیر را در نظد بگیرند:
۱- پاکدستی
۲-تجربه مرتبط
۳- نگاه صرف شایسته سالاری و بومی
گزینی
۴-سنوات کاری و عدم بازنشستگی
۵-جوابگویی به نهادهای نظارتی
۶. استقلال تصمیم گیری و خارج بودن از حلقه های مافیایی
و…
هر چند در مواقعی اینگونه مطرح می شود که این نهادها توانایی مقابله با مافیای مسلط بر پست های اینچنینی را ندارند و فشار واقعی و پشت پرده از پایتخت حکمرانی به مجموعه تصمیم ساز و تصمیم گیر میانی وارد می شود.
ولی از آنجا که ریاست محترم جمهور اذعان فرمودند که استاندار محترم بوشهر، محدودیتی جهت شرکت در جلسات هیئت دولت ندارد از ایشان و نمایندگان مجلس تقاضا داریم از اکنون و بدون فوت وقت استان را در برابر این شیوه در انتصابات و همچنین مدیران پروازی و ژن خوب واکسینه نمایند. و از این فرصت قابل توجه در انعکاس مشکلات ، تنگناها و چالش های استان در انتصاب مدیران شایسته بومی ، حداکثر استفاده را ببرند.
صفیر جنوب(فعال اجتماعی – سیاسی)