مردم دیگر پول خريد اجناس دست دوم هم ندارند

به گزارش پیام بوشهر، هومن حیدرآقا در مورد وضعیت واحدهای صنفی سمساری و امانتفروشی اظهار کرد: بازار برای همه کسبه به نوعی راکد است. همه منتظر هستند که اوضاع اقتصادی کشور به چه سمتی میرود. برجام تاثیر کمی روی اقتصاد ما ندارد، دیروز دلار سقف خود را زد و به 31 هزار تومان رسید. همه صنوف تحت تاثیر این موضوع هستند و مسلما خرید و فروش بسیار کم میشود.
وی افزود: با اینکه اجناس نو بسیار گران شده است اما کالای دست دوم هم این روند را دارد، به حدی که تقاضا برای کالای دست دوم هم وجود نداشته و صنف ما از خرید و فروش خود رضایت ندارند. بطوریکه نسبت به مدت مشابه سال گذشته تقاضای خرید از سمساریها بین 30 تا 50 درصد کاهش را تجربه کرده است.
نایب رییس اتحادیه سمساران و امانتفروشان گفت: در شرایط فعلی مردم تا جایی که بتوانند اجناس دست دوم خود را نگه میدارند و سعی میکنند به شکلی از آن مراقبت کنند که خراب نشود، اگر هم خراب شد، بجای تعویض آن را تعمیر میکنند. این تصور اشتباهی است که اگر قیمت اجناس نو گران شود، بازار سمساریها و امانتفروشیها رونق پیدا میکند و به هیچ عنوان اینگونه نیست.
وی همچنین اضافه کرد: وسایل برقی و وسایل آشپزخانه همیشه تقاضای بیشتری دارند. قیمت یک یخچال ساید بای ساید دست دوم در سمساریها حدود 20 میلیون تومان و قیمت یک تلویزیون LCD بیشتر از 7 تا 8 میلیون تومان است. همین یخچال ساید بای ساید اگر به صورت نو خریداری شود قیمت آن 50 تا 60 میلیون تومان است. مسلما فاصله قیمتی بسیار زیادی دارد و فرد مجبور است برای تعویض تا چند برابر قیمت کالایی که میفروشد خرج کند.
نایب رییس اتحادیه سمساران و امانتفروشان اظهار داشت: بنابراین میل به تعویض کالا وجود ندارد و افراد کالاهای خود را نمیفروشند. اگر یک خانواده بخواهد 4 یا 5 قلم کالای خانه خود را تعویض کند باید حدود 80 تا 100 میلیون تومان خرج کند.
حیدرآقا با اشاره به کاهش میزان درخواست جواز این واحدهای صنفی خاطرنشان ساخت: متاسفانه در درخواست دریافت جواز سمساری و امانت فروشی ریزش داریم و کمتر برای دریافت مجوز درخواست داده میشود و هر سال هم میزان تقاضای کمتر میشود.
جوانها علاقهای ندارند که جواز سمساری و امانتفروشی داشته باشند و ترجیح میدهند در این رسته جواز فروش لوازم قدیمی یا لوازم خانگی داشته باشند. اين در حالي است كه گراني ها گريبان رستوران هارا نيز گرفته است و بسياري از دست اندركاران اين بخش از وضع موجود گلايه مند هستند. درا ين ارتباط رییس اتحادیه رستوراندارهای تهران گفت: بسیاری از رستوراندارها به دلیل مشکلات عدیده مجبور به تعطیلی واحدهای صنفی خود شده و به مشاغل دیگر رو آوردهاند. بطوریکه در ۲ تا ۳ ماه اخیر حدود ۳۰ درصد از رستوراندارها واحدهای صنفی خود را تعطیل کردهاند.

سید علی اصغر میرابراهیمی در مورد وضعیت رستورانها اظهار کرد: قیمت مواد اولیه، اجرت کار، بیمه و مالیات همه برای رستورانداران گران است. رستورانها هم مواد اولیه را خریداری میکنند، زعفران از هر کیلو 11 میلیون 700 تا 800 هزار تومان به هر کیلو 37 تا 38 میلیون تومان رسیده است. ما که مرغداری و شالیزار نداریم که تحت تاثیر افزایش قیمت این اقلام قرار نگیریم. با وجود این افزایش قیمت زیاد در مواد غذایی و موارد دیگری مانند بیمه و مالیات همکاران ما در رستورانها به مشکلات جدی برخورد کردهاند.وی بیان کرد: بسیاری از رستوراندارها به دلیل این مشکلات عدیده مجبور به تعطیلی واحدهای صنفی خود شده و به مشاغل دیگر رو آوردهاند.
در 2 تا 3 ماه اخیر حدود 30 درصد از رستوراندارها واحدهای صنفی خود را تعطیل کردهاند. وقتی ملک اجارهای باشد و هزینههای اجاره هم اضافه شود مجبور به این کار میشوند.
رییس اتحادیه رستوراندارها گفت: میزان تقاضا هم در همین مدت زمان حدود 20 تا 30 درصد هم کاهش تقاضا داشتهایم. مردم در شمال شهر اوقات فراغت بیشتری دارند و بیشتر از رستورانها استفاده میکردند ولی با وضعیت فعلی تقاضای عضویت جدید در شمال شهر هم کاهش زیادی داشته و میتوان گفت کاهش در این منطقه بیشتر بوده است.
میرابراهیمی خاطرنشان کرد: رستوران ها به طور کلی وضعیت خوبی ندارند و عرضه و تقاضا کاهش یافته است و بنابراین رستوراندارها با مشکلات عدیدهای دست و پنجه نرم میکنند.