فقط حقوق کارگران تورم زاست؟

رویا خسروی
در حالی که به دلیل تورم و موج افزایش قیمت ها، حقوق و دستمزد بسیاری از مردم از جمله کارگران با بحران مواجه است، در ماهها و هفتههای اخیر بارها از زبان نمایندگان مجلس و اعضای اتاقهای بازرگانی میشنویم که افزایش دستمزد کارگران تورمزاست و با افزایش نرخ تورم، چرخه گرانی مجددا فعال خواهد شد.

در شرایطی که برخی از کسبوکارها، در سال چندین بار قیمت اجناس و یا خدمات خود را افزایش میدهند کارگران برای افزایش میزان دستمزد خود باید یک سال با تورم و افزایش نجومی قیمتها سازش کنند و تازه در پایان سال با چنین استدلالهایی روبرو شوند! به راستی افزایش چندین باره قیمت خودرو، افزایش رسمی قیمت کالاهای اساسی، حذف ارز ترجیحی و … نرخ تورم را افزایش نمیدهد اما حقوق حداقلی کارگران باعث افزایش نرخ تورم خواهدشد؟
این در حالی است که فعالان کارگری به شدت با این استدلال مخالف هستند و میگویند نباید هزینه تمام فشارها را در کشور اقشار کارگری و ضعیف بدهند. همین حالا هم دستمزدها کفاف نیاز یک خانواده را تامین نمیکند، چه برسد که با افزایش نجومی تورم در سال آینده به حقوق مزدبگیران ۱۰ درصد افزوده شود! موضوع دیگر، از بین رفتن امیدواری کارگران و اقشار ضعیف جامعه است، همه گروههایی که به شعارهای دولت سیزدهم دل بسته بودند، امروز بعد از استقرار دولت و جا افتادن مدیران، منتظر عمل به این شعارها هستند.
وضعیت معیشتی کارگران و بازنشستگان بسیار وخیم است، در بدترین شرایط ممکن به سر میبریم. روند گرانی کالاها و خدمات با سرعت بسیار تداوم دارد و اکثر اقتصاددانان و کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند شیب تورم به این زودیها منفی نخواهد شد.
در حال حاضر، حداقلهای زندگی به بیش از ده میلیون و هفتصد هزار تومان رسیده است. سبدی که کمیته دستمزد کانون عالی شوراها براساس وعدههای غذایی واقعی محاسبه کرده، نشان میدهد که هزینههای زندگی با مبنا قرار دادن یک وعده غذای گرم روزانه برای خانوار متوسط به بیش از ده میلیون و هفتصد هزار تومان رسیده است ولی اگر این سبد تقریبا واقعی را کنار بگذاریم و به همان معیارهای کمیته دستمزد ذیل شورایعالی کار برای محاسبه سبد معیشت رجوع کنیم،بازهم شاهد افزایش چشمگیر در نرخ هزینههای زندگی خواهیم بود.
بهتر است مسئولان دولتی با استدلالهای بیهوده زندگی را بیش از این برای اقشار فرودست سخت نكنند.