وضعیت ذخایر خون بوشهر در نقطه بحران

0
7684095.jpg
کمیاب ترین گروه خونی در کشور/ سهم بانوان ایرانی از اهدای خون - خبرگزاری مهر  | اخبار ایران و جهان | Mehr News Agency

به گزارش بوشهر24 ،علیرضا باستین اظهار کرد: خون گیری در پایگاه انتقال خون شهر بوشهر شنبه تا پنجشنبه، نوبت صبح از ساعت  ۸ الی ۱۳ و نوبت شب ساعت ۲۰ الی ۲۴ و پایگاه برازجان  از تاریخ ۱۹ الی ۳۱ فروردین به صورت ۲شیفت صبح‌ها از ساعت ۸ الی ۱۲ و نوبت عصر از ساعت ۲۰ الی ۲۳ انجام می‌گیرد.

وی اضافه کرد: پایگاه کنگان شنبه ۱۹ فروردین، دوشنبه ۲۱ رمضان و جمعه ۲۵ فروردین از ساعت ۸ الی۱۲ و یکشنبه ۲۰ فروردین، سه شنبه ۲۲ فروردین، پنجشنبه ۲۴ فروردیناز ساعت ۲۰ تا۲۴ و پایگاه گناوه شنبه ۱۹ فروردین، دوشنبه ۲۱ فروردین از ساعت ۸ تا ۱۱ و یکشنبه ۲۰ فروردین، سه شنبه ۲۲ فروردین، پنجشنبه ۲۴ فروردین از ساعت ۲۰ تا۲۴ فعال خواهند بود.

مدیرکل انتقال خون استان بوشهر تصریح کرد: پویش نذر خون در قالب تیم سیار نیز فعالیت می‌کند تا روزه‌داران شرکت کننده در مراسم احیا بتوانند در این اقدام انسان دوستانه شرکت کنند.

باستین بیان کرد: تیم سیار انتقال خون نوزده رمضان در شهر اهرم شهرستان تنگستان و بیست و یک رمضان در هیات امامزاده قاسم شغاب شهر بوشهر و شب بیست و سوم رمضان در شهر دلوار شهرستان تنگستان مستقر می‌شود.

وی در خصوص ساعت فعالیت تیم‌های سیار انتقال خون استان بوشهر گفت: تیم سیار یکشنبه ۲۰ فروردین از ساعت ۲۰ تا ۲۴ در اهرم، سه شنبه ۲۲ فروردین در هیئت امامزاده قاسم شغاب از ساعت ۲۰ تا ۲۴ و پنجشنبه ۲۴ فروردین ساعت ۲۰ تا ۲۴ در دلوار مستقر خواهند بود.

مراجعه به پایگاه‌های انتقال خون کاهش یافته است

مدیرکل انتقال خون استان بوشهر با اشاره به نیاز پیوسته و همیشگی به خون، اظهار کرد: با توجه به روزه‌دار بودن مردم بوشهر در ماه مبارک رمضان، مراجعه به پایگاه‌های انتقال خون کاهش یافته است و وضعیت ذخایر خونی استان در محدوده بحران قرار دارد.

وی با اشاره به ارزشمندی نذر خون به عنوان اقدامی خداپسندانه، بیان کرد: چشم امید برای تامین ذخایر خونی استان به شرکت گسترده اهدا کنندگان نوع دوست در این پویش است.

بانوان، مروجان و سفیران فرهنگ اهدای خون

مدیر کل انتقال خون استان بوشهر تصریح کرد: گر چه شاخص اهدای خون بانوان در کشور پایین است، اما بانوان در ترویج فرهنگ اهدای خون می‌توانند نقش بسیار مهمی داشته باشند و به عنوان مروجان و سفیران این فرهنگ خانواده و جامعه را برای اهدای خون و نجات جان بیماران تشویق کنند.

باستین بابیان اینکه حداقل سن قابل قبول برای اهدا خون ۱۸ سالگی و حداکثر ۶۰ سالگی است، عنوان کرد: کسانی که دفعات متعدد و مستمر اهدای خون دارند حداکثر ۶۵ سال و حداکثر سن برای افرادی که برای اولین بار اقدام می‌کنند ۶۰ سال است.

وی بیان کرد: آقایان هر سه ماه و خانم‌ها هر چهار ماه می‌توانند برای اهدای خون اقدام کنند و در زنان سطح هموگلوبین خون قبل از اهدا بایستی حداقل ۱۲.۵ و در مردان ۱۳ گرم در دسی لیتر باشد.

مدیر کل انتقال خون استان بوشهر تصریح کرد: وزن مطلوب برای اهدای خون حداقل ۵۰ کیلوگرم به بالا است، اهداکنندگان باید طی ۴ تا ۶ ساعت قبل از اهدا، غذا میل کرده باشند و مصرف غذای مقوی و مکمل پس از اهدا خیلی ضرورتی ندارد.

باستین باتاکید بر اینکه درجه حرارت دهان نباید بیشتر از ۳۷.۵ درجه سانتی‌گراد باشد، افزود: پزشک مرکز اهدای خون، حداقل برای مدت ۱۵ ثانیه نبض اهدا کننده را شمارش می‌کند و به طور معمول تعداد نبض بین ۵۰ تا ۱۰۰ عدد در دقیقه جهت اهدای خون مورد قبول است. اهدا کنندگانی که تعداد نبض کمتر از ۵۰ عدد در دقیقه دارند‏ تنها در صورتی پذیرفته می‌شوند که ورزشکار حرفه‌ای یا قهرمانی باشند.

این مقام مسئول ادامه داد: در صورت وجود سابقه بیماری‌های زمینه‌ای از جمله داشتن آلرژی‌هایی مانند تب یونجه، مصرف دارو، سابقه بیماری‌های قلبی عروقی، ریوی، کلیوی و کبدی و سابقه مواردی، چون تزریق خون و فرآورده‌های خونی، غش، صرع و تشنج، اعتیاد به موادمخدر تزریقی، اعمال جراحی، خالکوبی، حجامت و تاتو، زردی یا یرقان در خود و خانواده و مسافرت به مناطق آندمیک مالاریا، افراد نمی‌توانند خون اهدا کنند و باید این موارد را حتماً به پزشک انتقال خون اطلاع دهند.

یک واحد خون جان سه نفر را نجات می‌دهد

مدیر کل انتقال خون استان بوشهر گفت: با اهدای یک واحد خون می‌توان جان سه نفر را نجات داد؛ از یک واحد خون، گلبول خون فشرده گرفته می‌شود که در جراحی‌ها کاربرد دارد، پس از آن پلاکت گرفته می‌شود که به مصرف بیماران سرطانی می‌رسد، پلاسمای خون نیز در بیماران کبدی و سوختگی استفاده می‌شود.

باستین بیان کرد: استان بوشهردر تامین خون خودکفا است علاوه بر اینکه ۱۸ مرکز درمانی را تحت پوشش خود دارد و به صورت ۱۰۰ در صدی پاسخگوی آن‌ها است، در تأمین نیاز خون به استان‌های خوزستان، سیستان و بلوچستان، فارس و تهران نیز یاری رسان است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر چهار پایگاه ثابت در استان فعال است (بوشهر – برازجان – گناوه – کنگان). مراکز سیار نیز با توجه به بررسی و هماهنگی‌های به‌عمل آمده، طی زمان‌های خاصی و در فصل‌هایی از سال دایر می‌شود.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *